Deltaker i Impact Challenge 2022: Comfort Gruppen SA

Comfort Gruppen SA arbeider med å etablere «ComfortParker» i distriktskommuner som har utfordringer med demografi, befolkningsnedgang og lav bosteds- og næringsattraktivitet.

 

En ComfortPark er et bo-konsept hvor mennesker bor tett på de tjenester og fasiliteter som gir gode bomiljø basert på felleskap, mangfold og mer aktive liv på tvers av generasjoner. En lavenergi ComfortPark vil ha et godt utvalg av fellesskapsløsninger og sosiale møteplasser. Det kan innebære fasiliteter for trening- og velvære, mekkeverksted, gjesteleiligheter, felles storstue og drivhus eller helårig innendørs hage. Fellesaktiviteter og andre servicetjenester vil en dedikert nabovert bistå beboerne med.

 

En ComfortPark tilpasses de behov og muligheter som kartlegges i lokalsamfunnet, og kan på gateplan huse lokaler som er åpne for alle, som butikker, kontor, café, eller kanskje et ressurssenter hvor de frivillige ressursene i lokalsamfunnet kan koordinere sine viktige bidrag. Tanken er at beboernes, eller andre i kommunen sine behov, kan imøtekommes i ComfortParkens fasiliteter. Hvis en for eksempel har behov for transport, skal en enkelt kunne hente en el-bil eller el-sykkel i parkeringsgarasjen via en delingsapp. ComfortParken skal slik huse en rekke attraktive fasiliteter, som beboere og andre i lokalsamfunnet deler på, og slik skal de lykkes med å finansiere fasilitetene gjennom en modell som er basert på delingsøkonomi.

 

Størrelsen på den enkelte ComfortPark vil variere ut fra kommunenes behov. Det skal også være enkelte gjesteleiligheter for besøkende og innbyggere med behov for kortere botid i kommunen. Noen av boligene skal innredes med integrert omsorgsstandard (IO), noe som innebærer utstrakt velferdsteknologi og opplegg for supplerende hjelpemidler skjult i vegger og tak. Skjult, fordi man ikke ønsker et institusjonspreg på sin bolig før det absolutt er nødvendig. Tanken er at ComfortParken skal være tilpasset ulike generasjoner, her skal man kunne bo hjemme lenge.

Forretningsmodellen bak Comfortparkene er basert på utleieboliger med fellesskapsfunksjoner, og en organisasjons- og driftsform som er basert på høy grad av medvirkning for å sikre tilhørighet, fellesskap og trivsel.

“Vi ønsker å gi flere tilgang på trygge boliger og gode bomiljø. ComfortParkens modell vil bidra til å avlaste både beboere og samfunn for oppgaver som det er helt nødvendig å løse for å møte demografiutfordringen”.

John Reidar Johansen
- Gründer av Comfort Gruppen SA

John ReidarJohansen er initiativtaker bak ComfortPark, og har arbeidet med konseptet i mange år. John Reidar etablerte selskapet som et bærekraftsamvirke den 6. mars 2022. Organisasjonsformen ble valgt for å innta en mellomposisjon mellom ideelle organisasjoner som arbeider for formål som er større enn egen fortjeneste, og kommersielle aktører med mål om profitt. De markerer med dette at den samfunnsøkonomiske gevinsten står i fokus hos Comfort Gruppen SA. John Reidar samarbeider med Sturle Monstad, som er sykepleier med Master in Health Promotion, og har et særlig engasjement for eldre og velferdsteknologi.

 

Behovet for nytenking er stort innen de utfordringene som Comfort Gruppen SA forsøker å løse gjennom sin modell. Det er en mye omtalt sak at samfunnet trenger nye, bedre løsninger knyttet til et raskt økende antall eldre og mangel på arbeidskraft, og at distriktskommuner sliter med fraflytting.

 

Comfort Gruppen har deltatt i Impact Challenge programmet 2022 hvor de har deltatt på en rekke kurs i forretningsutvikling, fått mentor, medlemskap og kommunikasjonsstøtte. Vi ønsker dem lykke til med videre utvikling av det spennende konseptet!

Forrige
Forrige

Deltaker i Impact Challenge 2022: Inno-Sci

Neste
Neste

Deltaker i Impact Challenge 2022: Barnehagelivet - "Kort Fortalt"