Impact Challenge

Har du en løsning innen helse, inkludering eller miljø?

Impact Challenge er et årlig innovasjonsprogram i tre faser med mål om å generere nye, realiserbare løsninger på presserende samfunnsutfordringer. Med innovasjonsmetodikk, forretningsutvikling og designtenkning som verktøy arbeider vi frem nye løsninger i samarbeid med dem som kjenner utfordringene aller best. Programmets første fase er et innsiktsarbeid hvor vi utforsker og dykker ned i årets tema, andre fase er løsningsorientert og vi leter etter og designer mulige løsninger, og tredje fase er et inkubasjonsforløp som gir støtte til gründere i deres prosess med realisering av nye initiativer. Deltakere i inkubasjonsprogrammet får utvalgte gründerteam oppstartshjelp gjennom kursmoduler som løper over et halvt år, tilgang på digital læringsplattform og verktøykasse, eget arbeidsområde med oppgaver for utvikling av din virksomhet, veiledning og nettverk.

Vi har gjennomført Impact Challenge programmet for 2023, men i år åpner vi for opptak av et nytt kull deltakere til inkubasjon høsten 2023. Programmet gjennomføres ved nok påmeldte og varer over seks måneder. Her kan du lese mer og søke om opptak til inkubasjon. Første frist for påmelding er 15. august.
Alle søkere vil kontaktes, og intervjuer gjennomføres i august.

Metodikk

Levere

Søk om opptak i våre ulike programmer og få hjelp til å realisere din idé.

Designe

Lær innovasjonsmetodikk og gå på leting etter nye, bærekraftige løsninger.

Utforske

Lær av eksperter og få større innsikt i komplekse samfunnsutfordringer.

NORCE har på oppdrag av Kommunesektorens interesseorganisasjon (KS) laget rapporten «Unge som står utenfor arbeid, opplæring og utdanning (NEET) - En analyse av unge i NEET-kategorien» (2021), som undersøker ungt utenforskap. NEET er en forkortelse for «Not in education, employment or training», og henviser til unge som står utenfor arbeid og utdanning. Rapporten beskriver ungt utenforskap som «et sammensatt problem både på individ og samfunnsnivå, hvor både offentlige og private aktører allerede gjør mye, men ikke har klart å utvikle treffsikre tjenester som møter de unges behov fullt ut». Oppdragsgiver for rapporten (KS) påpeker «et behov for å forstå hvorfor og hvordan frakoblingsprosessen oppstår og oppleves» (Fyhn, T., Radlick, R. L., Sveinsdottir, V., 2021).

Et rettferdig og inkluderende samfunn kjennetegnes gjerne ved hvordan de mest sårbare blir behandlet. Målet må være et samfunn som er bygget på demokratiske prinsipper og som fremmer raushet, toleranse, ytringsfrihet og meningsmangfold. I 2021 - 22 hadde Impact Challenge programmet fokus på Mangfoldets muligheter og dykket dypere ned i temaene Sosial inkludering, Inkluderende arbeidsliv og Samskapende byer og lokalsamfunn.

Psykisk helse er alles anliggende. I Norge har vi god helse og vi lever lenge, men vi har også store utfordringer når det kommer til psykisk helse i befolkningen. Mange tjenester og tilbud fungerer veldig godt, men det er også en del hull i systemene, der brukere strever med å finne frem til riktig hjelp, eller føler seg overlatt til seg selv i for stor grad. Det er for lite innovasjon knyttet til psykisk helse. Vi trenger å se feltet med nye, friske øyne. I 2020-21 fokuserte Impact Challenge programmet på “De vi ikke når”.

Noen tidligere deltakere